woensdag 27 februari 2013

Item competition: Ugg vs Dr. Martens

Vandaag wil ik jullie introduceren met dit nieuwe item op mijn blog: de item competition. Elke week zoek ik twee "items" uit en die laat ik tegen elkaar strijden. Als eerste geef ik argumenten en laat ik jullie mijn mening horen. Daarna mogen jullie in de reacties laten weten wat jullie de winnaar vinden.

Vandaag wordt de strijd gestreden tussen twee fashion "items". Allebei zijn ze door verschillende groepen erg geliefd. De Uggs en de Dr. Martens schoenen. 

Ik begin met de Uggs. Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Ze zijn vooral geliefd onder veel meiden, maar soms zie je er ook wel eens een jongen mee lopen. Deze schoenen zijn afkomstig uit AustraliĆ« en New-Zeeland en zijn heerlijk warm en comfortabel. 

Nu moet ik zeggen dat ik deze informatie vooral van vriendinnen heb en zelf nog nooit een paar heb gehad. Ik zal even mijn redenen noemen hiervoor.

1. De vorm
Ik vindt de Ugg laars gewoon te veel op een slof lijken. Erg fashionable vind ik ze er niet uit zien, sorry.

2. De prijs
Je legt toch minstens €160,- neer voor een paar. Je kunt natuurlijk neppers kopen, maar naar wat ik gehoord heb zijn die niet al te best. Soms loop ik in de stad en dan zie ik meisjes lopen. Nou ja, ik vind het knap dat ze met de schoenen die ze aan hebben kunnen lopen want ze lopen helemaal naast hun zool! Natuurlijk snap ik dat niet iedereen zomaar €160,- kan uitgeven, maar zelf zou ik dan niet voor nep-uggs kiezen, maar voor goede, goedkopere schoenen. 

Dit waren mijn twee hoofdredenen. Ik wil even benadrukken dat ik niemand wil aanvallen, maar alleen mijn persoonlijke mening geef. Ik begrijp heus wel dat ze erg comfortabel zijn en als jij ze mooi bent moet je dat ook zeker blijven doen! 


Nu naar de tegenstander: Dr. Martens. Vroeger vond ik het de meest afschuwelijke schoenen op deze aarde. Tot vorig jaar. Ik weet niet wat er veranderd was aan me, maar waarschijnlijk was ik gewoon ouder geworden. Opeens vond ik ze zo prachtig en moest en zou ik een paar bemachtigen. Waarom?

1. Stoer
Ja, dat vind ik deze schoenen vooral. Ik kan niet zeggen: 'Oooh ze zijn zo mooi en elegant!', maar dat ik ze gaaf vind staan kan ik wel!

2. Kwaliteit 
Bij Dr. Martens weet je gewoon dat de schoenen van goede kwaliteit zijn. Mooi leer en een stevige zool

These are mine! :)

Net als Uggs zijn Dr. Martens wel aan de prijzige kant, maar ik zie het als een investering. Een schoen die lang mee gaat en mooi blijft. Dit kun je natuurlijk ook van Uggs zeggen. Zelf ben ik niet bekend met de kwaliteit hiervan dus hier kan ik weinig overzeggen. Ik zou zelf ook minder snel geld uitgeven aan Uggs, maar dat komt vooral doordat ze gewoon niet echt mijn smaak zijn.

Voor mij is de winaar duidelijk Dr. Martens, maar ik speel niet de beslissende rol. Dat doen jullie. Mijn lezers. Welk "item" moet volgens jullie winnen? Laat het me weten in een reactie hieronder en vertel je argument hiervoor!

7 opmerkingen:

 1. Love this boots and I like your blog.^^
  Mayeb follow each other on bloglovin?
  Let me know follow you then back.
  Lovely greets Nessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhw, thankyou! ^^
  Are you able to read it?
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you so much for the follow.^^
  Follow you back on bloglovin.
  Hope you visit my blog again.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik (nep)uggs inderdaad alleen als sloffen, zou er niet snel mee de deur uit gaan. Doc's zijn niet echt mijn stijl, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor de laatste :')

  Tof idee trouwens, dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen